Populiarūs įrašai

penktadienis, kovo 02, 2012

Kodėl verta pirkti internetu?


Lietuva pasaulyje pirmauja pagal šviesolaidinio interneto prieinamumo vartotojui rodiklius, tačiau turime pripažinti, kad didžioji dalis tautiečių vis dar konservatyviai žiūri į pirkimą internetu. Prekyba internetu Lietuvoje per pastaruosius kelerius metus sparčiai išaugo ir vis dar auga, bet keletas plačiai nuskambėjusių aferų sumažino vartotojų pasitikėjimą šiuo pirkimo būdu. Tačiau ar šioje situacijoje keletas šaukštų deguto galėjo visiškai sugadinti labai skanaus medaus statinę? Privalumų perkant internetu yra iš tiesų nemažai, taigi šiame tinklaraščio įraše pateiksiu Jums keletą priežasčių, kodėl verta pirkti internetu.

Internetu pirkti pigiau nei įprastose parduotuvėse

Internetinėse parduotuvėse prekių kainos paprastai yra žemesnės nei įprastose parduotuvėse, kartais šis skirtumas gali siekti net 30 ar 40 procentų. Kodėl? Parduotuvėje siūlomų prekių antkainį didina išlaidos, kurias verslininkai patiria išlaikydami parduotuvės patalpas bei personalą. Tuo tarpu internetinių parduotuvių kaštai kur kas mažesni, todėl atsiranda galimybė pasiūlyti žymiai patrauklesnę kainą už tokios pat kokybės prekę. Visiškas mitas yra ir tai, jog internetu pirktos prekės gali būti nekokybiškos ar dažnu atveju brokuotos. Visos Lietuvoje internetu prekiaujančios įmonės prekes atsiveža iš tų pačių tiekėjų ar gamintojų sandėlių kaip ir didieji prekybos centrai.

Didesnis asortimento pasirinkimas

Vis dėl to patalpos, kuriose yra įsikūrę įvairūs prekybos centrai ir parduotuvės, nėra guminės, todėl siūlomas ribotas prekių kiekis, kuris esant dideliems pirkėjų srautams gan greitai realizuojamas. Visi suprantame, kad 100 kvadratinių metrų patalpose neįmanoma sutalpinti 150 ar daugiau skirtingų rūšių skalbimo mašinų bei šaldytuvų. Todėl lankydamiesi parduotuvėje išvystame tik dalį jos asortimento. Visai kita situacija yra internete. Internetinė parduotuvė – tai lyg didžiulis virtualus sandėlis ir tuo pačiu informacijos bankas be sienų, kuriame galime surasti žymiai didesnį prekių asortimentą. Be to, internetinės prekybos veiklą vystančios įmonės pageidaujamas prekes, kurių šiuo metu neturi, visada gali greitai užsakyti iš artimiausio gamintojui ar tiekėjui priklausančio sandėlio bei operatyviai pristatyti jums tiesiai į namus ar darbovietę.

Pirkti internetu patogu

Jei jau prakalbome apie pristatymą į namus, tai reikėtų nepamiršti vieno iš didžiausių pirkimo internetu privalumų. Juk ne kiekvienas iš mūsų mėgstame savo savaitgalį gaišti važinėjant po parduotuves ieškant sau tinkamos prekės. Daug maloniau laiką leisti gryname ore, sėdėti lauko terasoje ar gulėti šiltai apsiklojus lovoje su kavos puodeliu ir rinktis savo pageidaujamas prekes internetu.  Viskas, ko reikia tik interneto ryšio, kompiuterio, keleto mygtukų paspaudimų ir prekė jau pati juda pas Jus.

Bijote likti apgauti?

Tikriausiai didžiausias spartesnio internetinės prekybos augimo stabdis mūsų šalyje yra vartotojų nepasitikėjimas šia paslauga. Vis dėl to esame pripratę pinigus mokėti už tai, ką pamatome, paliečiame bei visiškai įsitikiname bent jau dėl išorinės daikto kokybės buklės. Šiuo metu kai kurios internetinės parduotuvės Lietuvoje jau taiko ir neišankstinį apmokėjimo už prekes būdą - siūlo susimokėti jas gavus iš siuntinių tarnybos darbuotojo. Toks sprendimas daugeliui iš mūsų nuima tą naštą, kai turime susimokėti už pirkinį „aklai“ bei nervingai laukti pristatymo datos. Galiausiai, internetinėms parduotuvės galioja tie patys įstatymai, kaip ir kitiems mažmeninę prekybą Lietuvoje vystantiems objektams. Todėl įstatymas yra visada vartotojo pusėje.
Pirkimas internetu šiandien jau nėra naujiena visame pasaulyje. Kitose Europos šalyse apsipirkimas internetu tampa kasdienine norma. Reikia tikėtis, kad Lietuvoje greitu metu pirkimas internetu taip pat taps neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi, nes tai patogus, patikimas, pigus ir laiką taupantis būdas įsigyti prekę.

Būtų įdomu sužinoti, kokia tinklaraščio skaitytojų patirtis perkant internetu. Kaip Jūs žiūrite į pirkimą internetu? Ar perkate patys? Ar pritariate, kad pirkti internetu iš tiesų verta? Galbūt ko nors pasigendate?  Su kokiais sunkumais susiduriate? Kviečiu išreikšti savo nuomonę ir pasidalinti patirtimi komentaruose. Jeigu turite klausimų, drąsiai klauskite :)

Susiję įrašai:
Kokie mokesčiai taikomi prekėms, įsigytoms užsienio elektroninėse parduotuvėse?
Ką turėčiau žinoti pirkdamas prekes elektroninėje parduotuvėje?
10 populiariausių elektroninių parduotuvių Lietuvoje

24 komentarai:

  1. jau kelis metus reguliariai perku internetu ir esu daugiau nei patenkitas, o straipsnis labai idomiai skaitosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lietuvoje perku tik maistą. Visa kita-nuo rubų iki technikos perku per eBay, amazon ir t.t. Taip pigiau ir prekės geresnės kokybės

    AtsakytiPanaikinti
  3. As visomis keturiomis uz elektronine prekyba :) tai puikus budas apsipirkti neisejus is namu... nereikia tau apibegti 100 parduotuviu beieskant norimo daikto... ir dar pigiau negu parduotuvese...ir visada yra galimybe grazinti netikusi daikta... daznai apsiperku ir esu patenkinta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pirkau labai daug kartų iš SENUKŲ ,tai viskas geriau ir negali būti.Galėtų ir MOKI VEŽI per internetą pardavinėti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau geriau iki Gariūnų pavažiuosiu apsipirkt nei užsisakinėsiu internete

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš šaldytuvą pirkau, tai į namus atvežė ir į antrą aukštą užnešė nemokamai, o ir pačia preke likau labai patenkinta. Manau pirksiu dažniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš dažniausiai internetu perku drabužius, nes tikrai labai tingiu vaikščioti po parduotuves. Neretai apsilankau ir manodrabužiai.lt, kur ne tik pirktis, bet ir apsimainyt galima, starlike.lt, asos.com.. Internetu žymiai patogiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. čia verta pasidairyti yra daug pigių prekių iš kinijos, plius siūlomas nemokamas pristatymas į Lietuvą http://www.tinydeal.com/index.php?main_page=index&sk=13702047y8

    AtsakytiPanaikinti
  9. nieko gero iš tų parduotuvių.Prekes atveža negreit,žinoma nevisi...Jai tau arti parduotuvė,neverta mokėt už pristatymą.Kartais net pačiam tenka važiuot pas kurjerį,nes neranda namų.Tik atokiai gyvenant,gal verta?...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na, man apsipirkinet el parduotuvese tikrai patinka. Ir kurjeriu paslaugomis naudotis siaip jau netenka, jei yra galimybe atsiimti preke prekiu atsiemimo punkte. As taip is varle.lt atsiimu - parduotuviu ne viena ir ne dvi, visoje Lietuvoje. Patogu - nereikia namie sedet ir kurjerio laukt, galima nuvaziavus patikrint ir tada susimoket.

    AtsakytiPanaikinti
  11. ir siaip - pasirinkimas tikrai daug didesnis, negu paprastose parduotuvese, ir kainos neblogos. Jei pataikai reikalinga daikta su akcija nusipirkt - is viso super. O varlej dar ir galimybe "uzsidirbt" (kitur nemaciau). Cituoju: "galite uždirbti 10 Lt už kiekvieną draugą, kuriam rekomenduojate varle.lt. Tai mūsų būdas pasakyti "Ačiū" už skleidžiamą gerą žodį! Uždirbtieji 10 Lt – varle.lt pinigai – gali būti naudojami bet kokiam pirkiniui varle.lt ir, skirtingai nei būna kitur, jie niekada nenustoja galioti."

    AtsakytiPanaikinti
  12. panašią idėją su virtualiais pinigais-bonusais turėjo (o gal ir tebeturi) ir pigu,lt, bet ten būtinai reikėdavo kažką pirkt, ir atsiskaityt, jei neklystu, bankiniu pavdeimu. Varlėj, jei gerai suprantu, nieko pirkt nebūtina - reikia rekomenduot, kad kažką nusipirktų draugas.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Suprantama, labiausiai tokia galimybe apsimoka pasinaudoti prieš šventes, kai visi ieško dovanų. Susitari su keliais draugais, vieni kitiems rekomenduojat, apsiperkat ir džiaukitės "uždarbiu" į sveikatą. Tik va, su prekių aprašymais varlė galėtų padirbėti geriau (nors galimybė susisiekti ir pasikonsultuoti vis dėlto yra, tad susidomėjusiems kokia nors preke, tai turbūt nebus kliūtis).

    AtsakytiPanaikinti
  14. Smagu, kad dabar galima daugiau laiko skirt darbui, šeimai, laisvalaikiui ir negaišt laiko parduotuvėse! Taip pat daug lengviau galima palyginti kainas ir sumedžioti akcijas.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Prireikė naujos skalbyklės, tai pasirodo, skalbimo mašinos internetu ir pigesnės ir dar patogiu tau laiku pristato į namus. Ko daugiau galima norėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš tai labai džiaugiuosi apsipirkimo internetu galimybe. Ypač patinka kurjerių paslaugos, nes jie pristato į namus ir nereikia niekur eit :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na ir aš noriu pasidžiaugti- pavyko nugriebt iPhone silver internetu iš RDE su gera nuolaida. Kolkas telefonas laiko gerai, nusiskundimų neturiu, vis labiau linkstu prie 'obuolio' dabar žvalgausi gerų pasiūlymų nešiojamiem kompiuteriam :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Trumpai apie vieną iš mano matytų el. parduotuvių - www.pirktipigu.lt . Teko naudotis šios parduotuvės paslaugomis, tai likau patenkintas, nes siūlo įvarius mokėjimo būdus, tarp jų ir lizingo paslaugą bei prekių draudimo, pristatymo galimybes. Kainos tikrai nesikandžioja, o pasirinkimas platus. Kainomis tikrai lenkia daugumą žinomų el. parduotuvių!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ar žinote,kad Amway gamintojas pasirūpino,kad vartotojas liktų patenkintas-tiek kaina,tiek aptarnavimu?.Norite sužinoti,rašykite
    laisviverslininkai@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai teisingas straipsnis :) Aš visad perku internetu, o ir šiaip patogiau. Išsirenki, nusiperki, o kurjeris gali atvežti į namus.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Perkant internetu gali labiau sukontroliuoti kur keliauja tavo prekės, stebėti kur jos yra esamuoju laiku, galų gale pasirinkti ir patogiausią pristatymo būdą.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labai geras straipsnis, pirkimas internetu patogus ne tik klientams, bet ir prekiautojams. Ypač dabar kai yra įvairių valdymo sistemų, kurias įmonės įsidiegia ir sklandžiai vykdo savo darbą.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Manau, kad internetinės parduotuvės greitai pakeis realias. Procesai tik tobulėja :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti